Til Bestilling

feriepark bilde
 
 

Vandring i Hallingdal – ekte norsk fjellferie!

 

Fra fjelltoppene i Hallingdal er det utsikt over kulturlandskap, stille fjellvann og mektige fjell. Reineskarvet og Hallinskarvet er de mest markante i nærområdet vårt. Og fra Ål - midt i mellom Oslo og Bergen ligger to av Norges lettest tilgjengelige nasjonalparker; Hardangervidda Nasjonalparksenter og Hallingskarvet Nasjonalpark. Her venter vidder, dype fosser og elvestrøk og et rikt dyreliv. Det er flust med fine fjellveier og godt merkede og oppgåtte turstier om man ønsker å vandre eller sykle. I Hardangervidda Nasjonalpark kan du blant annet oppleve Europas største villreinflokk, og kanskje være heldig å se både snøugle og fjellrev. 

Du vil finne mange tilrettelagte og merkede turer i Ål på vandringsportalen Ål 52 . I Ål kan du dra ut på utfordrende toppturer med familievennlig stier. På mange av vandreturene finnes det kulturminner langs stien eller i nærområdet. Bli med i vandreprogram "10 favoritter i Ål" og husk å signere i gjestebøkene. 

 

10 utvalgte turfavoritter som passer for hele familien. Turene har klippekort og klippetang samt postkasse med gjestebok. Samler du minst 8 turer får du et  krus i premie. Når sesongen er ferdig trekkes det premier fra hver gjestebok og blant klippekortene. 

 

Kombiner gjerne vandreturer i imponerende natur med både sykling, fisking, ridning, gårdsbesøk og kanopadling, spesielt i de høye fjellområdene i Bergsjø.

Last ned turappen Outtt. Her finner du alle de 10 turfavorittene i tillegg til mange andre fantastiske naturopplevelser.

Bildene her er tatt ved Lauvdalsbrea - et av signaturfjella i Ål!

Norges best bevarte hemmelighet på sykkel?

 

Hallingdal tilbyr terrengsykling med fantastiske kontraster - fra høye fjell med panoramautsikt og dramatiske fosser til majestetiske fjorder. Regionens allsidighet er bemerkelsesverdig. For familier og uerfarne syklister finnes det en rekke vakre turer i flatt fjellterreng med stopp på sjarmerende fjellgårder som serverer lokale matspesialiteter. Opplev Norges mest populære sykkelrute, Rallarvegen, som strekker seg fra fjellene i Hallingdal til de verdensberømte fjordene i vest. Ferieparken ligger like ved Bergensbanen som kan ta deg til start ved enten Haugastøl eller Finse og tilbake fra Flåm.

Det finnes hundrevis av kilometer med sykkelopplevelser som bare venter på å bli utforsket - enten du liker å tråkke på sykkelen din sammen med barna, eller om du føler for å prøve en av naturens egne stier. Merkede sykkelruter i Hallingdal er stort sett plassert i høylandet og går hovedsakelig langs brede grusveier. Det er lite eller ingen biltrafikk her. Egnede sykkelruter kan sys sammen for å danne turer som strekker seg over flere dager. Ferieparken er en ypperlige base, som alle danner godt grunnlag for fine dagsturer på sykkel i fjellet.

Stisykling
I Hallingdal er det nok av stier å utforske, og Ål begynner virkelig å sette seg på kartet nasjonalt sett. Ta med sykkelen din hvor som helst i Ål og du vil finne unikt og vilt terreng for terrengsyklister. Hallingdal har mil etter mil med merkede stier, og Torpo, Veståsen og Primhovda er like i nærheten fra oss.

 

På Trailguide kan du finne de beste stiene!

 

Bildene er tatt ved Primhovda, rett opp lia nord for ferieparken. 

Book fjellferien nå!

 
 
 
 

Hallingdal Feriepark AS | Adresse: Myrovegen 15, 3570 Ål | Telefon: 32 69 92 00 | E-post: post@feriepark.no