Sykling

Området byr på mange utallige muligheter for herlige sykkelopplevelser. Enten du vil sykle fra høyfjellet med panoramautsikt til dal og fjord som gir deg minner for livet, eller du ønsker å utfordre deg selv med utforsykling, av typen som kan gi deg merker for livet.


Sykle rolig sammen med barna i flotte, naturskjønne omgivelser eller tren til Birken så du knapt ser hva som er rundt deg – vi har løyper for ethvert behov! Gode spesialkart får du kjøpt på turistkontoret i Ål sentrum.


Ål er årlig åsted for Hillbilly Høkkfest, en sykkelfestival som samler alle former for terrengsykling samt motocross. I sterk dugnadsånd har Høkkfesterne arbeidet med å bygge det som etter hvert har blitt ett variert og spennende nettverk av parkløyper og stier rundt om i bygda. Er du glad i sykling, crossing, fart og spenning, anbefales festivalen på det sterkeste. Ellers i året er mange av løypene åpne for alle.


For grupper formidler vi kontakt med Hillbilly Høkkfest, som kjører guidede stisyklingsturer med forhåndsavtalt råhetsgrad.